Батаљон Судоплатов у Запорошкој области попуњен је добровољцима из Србије, рекао је вршилац дужности гувернера региона Јевгениј Балицки.

„Батаљон Павел Судоплатов је попуњен добровољцима из братске Србије који су стигли у Запорошку област да штите наше границе.

Момци из Београда су праве патриоте. Наша браћа по оружју стигла су у Запорошку област, упркос забрани српског законодавства да грађани Србије учествују у Специјалној војној операцији“, написао је Балички на свом телеграм каналу.

Добровољци из Србије су служили у војној полицији, мајстори су оријенталних борилачких вештина, додао је он. Према речима Балицког, Срби су стали у ред са руским борцима, „доказујући не речју, већ делом лојалност Русији и спремност за борбу против нацизма“.

Батаљон је формиран у септембру на иницијативу вршиоца дужности гувернера Запорошке области Јевгенија Балицког.

У добровољачке редове ступио је и његов син Александар. Сви су опремљени потребном опремом о трошку региона. Средином октобра батаљон је започео борбену координацију на полигону. Више од 600 људи приступило је батаљону.

Чувени совјетски контраобавештајац Павел Судоплатов, родом из Мелитопоља , познат је по својој херојској борби против бандеровских националиста.

Дејан Берић је на свом каналу објавио и фотографије пристиглих доборовољаца из Србије.

Оставите Коментар