Српска десница осећа патриотску обавезу да упозори јавност Србије и надлежне државне органе да је у Новом Пазару отворено почело рушење уставног поретка земље!

Протесту прозападне опозиционе групације „Савез за Србију“ 9. марта 2019. године у Новом Пазару придружили су се исламски екстремисти са територије Рашке области, југа централне Србије и албански сецесионисти са Косова и Метохије. Драган Ђилас, Вук Јеремић и Бошко Обрадовић састали су се сa Сулејманом Угљанином, лидером СДА Санџака који је добро познат српској јавности по вишедеценијској борби за аутономију „Републике Санџак“ унутар Србије. Он је у више наврата одлазио на лажно Косово и тамошњим одметницима давао отворену подршку за сецесију од Србије и радо је виђен гост одметничких албанских структура у Приштини.

Букет цвећа са розе и белим ружама предат је у име лажне косовске Владе Сулејману Угљанину и пренесена порука подршке на пројекту издвајања Рашке области из нашег државног састава! Лидери „српске“ опозиције примили су екстремисту Угљанина у свој „Савез“ и запечатили политичко братство у даљим покушајима дестабилизације политичких прилика у Србији. „Високу албанску делегацију“ у Новом Пазару представљали су Реџеп Хоти, координатор за спорт и културу у терористичкој Влади Косова, Емилија Реџепи, бошњачки посланик у нелегалном косовском парламенту, председник општине Бујановац Шаип Камбери и „косовски“ политиколог Неџмедин Спахиу, аутор више књига о „косоварском“ националном идентитету.

Српска десница апелује на највиши државни врх и надлежне институције, на све националне организације и српско грађанство да буду сложни и свесни историјске одговорности у овим тешким временима. Убеђени смо да јучерашње скандалозно понашање више неће бити толерисано и верујемо у политику правне државе која ће умети да се избори са свим новонасталим околностима. Живела Србија!