Кад бих вам рекла да сам кроз све ово већ пролазила само у нешто другачијој режији, смејали би се. Некад су ме нападали како се облачим, а била сам увек пристојна и за пример. Ја сам лети морала да будем у ролци на кратке рукаве док су остале шетале у сукњицама око мене. А, мене су осуђивали, не њих. Први дан Скупштине сам дошла пристојно обучена али и то је сметало. Хаљина до грла и преко колена. Кажу провокативно. Нисам правила фризуру да не бих упала у очи и то смета. Сметају моје плаве очи, смета црна коса. Смета мој осмех. Не смем да будем срећна.
Затим ме нападну да сам слагала образовање и затраже моју оставку одмах други дан и то из Демократске странке која нам је дала најсрамнијег председника (Тадића) ког смо могли имати. Гледам шта се дешава и питам се зашто ми пакују лажи на правди Бога ?!
У одељку занимање су већином стављали своје образовање те сам и ја том логиком (да не бих била другачија) на питање “па где си сад” написала да сам на Мастеру. Сад видим да не треба да слушам друге већ искључиво и само себе.
Имам завршен државни факултет, то што сам ја даље одлучила да се усавршавам је моја ствар. Народни посланик може бити свако јер да не може не би ми сад колеге биле људи који немају дана радног стажа, људи које плаћају странци да би нам правили нереде по држави, људи без морала и интегритета.
Што се тиче биографије, између редова сте могли схватити да маркетинг држим у малом прсту и да се некад нешто напише па обрише али то су мале ситнице које треба и мора да запарају очи да би се остварио циљ. Моје намере су часне и поштене јер имам чист образ, вољу и љубав према нашој земљи. Моја дела говоре за мене.
Паузу за ручак у Скупштини искористим тако што одем до цркве. Сама. И опет не ваљам. Јер шта ћу ја у цркви и у парку? Прија ми. Волим то.
И молила бих вас да некад сагледате целу слику. Разумем да желе да ме саботирају јер им овако чиста представљам претњу. Имам Бога на својој страни.
И бићу изнад свих вас који покушавате да ме сломите. Немам чега да се стидим. Нисам као ви малтретирала никад никог, није нико пустио сузу због мене, никад себи не бих дозволила да неко пати због мојих речи или дела.
Бићу све оно што ви нисте.

Аутор: Сташа Стојановић

Оставите Коментар