Припадници оружаних снага Русије и Белорусије који учествују у мултинационалној вежби „Словенско братство 2016“, која ће бити одржана од 3. до 9. новембра на аеродромима и полигонима Војске Србије, слетели су данас на аеродром Батајница код Београда, саопштило је Министарство одбране Србије

Како је наведено, припаднике оружаних снага Русије и Белорусије дочекао је командант Специјалне бригаде Војске Србије бригадни генерал Зоран Величковић, који је и официр за планирање вежбе.

На тактичкој вежби у Србији учествоваће 212 припадника Ваздушно-десантне војске Русије, 56 припадника Оружаних снага Белорусије и 450 припадника Војске Србије.

Генерал Величковић је, пожелевши добродошлицу учесницима вежбе, рекао да је реч о традиционалној вежби која се, у оквиру међународне војне сарадње, изводи по трећи пут са оружаним снагама Русије, а други са колегама из Белорусије.

Величковић је казао да је циљ вежбе унапређење оперативних способности, пре свега, у противтерористичким дејствима заједно с припадницима руских и белоруских оружаних снага.

Заменик начелника Штаба ваздушно-десантних снага Русије Олег Пољгујев рекао је да ће наредних дана једна од најбољих јединица руских ваздушно-десантних снага показати како се успешно дејствује против потенцијалних непријатеља.

Прочитајте још:   ПУТИН ИСТЕРАО СТРАНЕ ПЛАЋЕНИКЕ: Издајници избачени на улицу! (ВИДЕО)

ЦИРКУС СЕ НАСТАВЉА: „Терориста“ Синђелић се предао завршио у Спужу!!

РАТКО НИЈЕ КРИВ: Хаг ослободио Младића у случају “Маркале“

Извор: Информер