Фудбалери Црвене звезде ће у шестом колу гостовати Монаку и покушати да изборе пласман у нокаут фазу Лиге Европе

Црвено-белима само победа гарантује пролеће у Европи. А пред кључно гостовање шампион Србије се налази у великом проблему.

Наиме, према УЕФА правилима Звезди припада пет одсто капацитета, дакле 850 улазница за гостујуће навијаче. Ипак, јасно је да стадион неће бити испуњен, те да ће присталице српског шампиона имати прилику да дођу до карата. 

Проблем представља одлука Монака да куповина карата буде забрањена људима са српским пасошем. Не желе у Кнежевини да се Црвена звезда осећа као на домаћем терену. Отуда је француски клуб решио да постави ограничења када је реч о улазницама које се налазе у слободној продаји. 

Јасно је да би Звезда успела да прода вероватно и дупло већи „тираж“ од поменутих 850 карата, али је исто тако очигледно да ће бити „сналажења“ у наредним данима.

Улазнице може да купи сваки држављанин Европске уније. Дакле, навијачи Звезде из дијаспоре би могли да одиграју кључну улогу у борби за европско пролеће, будући да ће имати могућност куповине карата за себе, али и људе из Србије без страног пасоша.

Црвено-бели ће сигурно имати солидну подршку, а три бода за чету Милоша Милојевића би представљала велики успех и почетак 2023. године у Европи.

Оставите Коментар