У правцу Николајев-Криви Рог губици украјинске војске у току протеклог дана премашили су 230 људи, саопштило је Министарство одбране Русије.

Нападом Оружаних снага Русије ликвидиране су јединице страних плаћеника и неонацистичких формација у ДНР и Харкову.

Руска војска је ракетним нападима у правцу Купјанска у Харковској области ликвидирале до 100 украјинских војника 92. бригаде.

Током борбених дејстава у Харковској области губици украјинске војске су 15 мртвих и до 40 рањених војника.

У правцу Красног Лимана руска војска је ликвидирала преко 90 украјинских војника, а у ДНР је ликвидиран 21 диверзант.

Јединице руске војске држе своје положаје у правцу Андрејевке и Кривог Рога и одбијају нападе надмоћних противничких снага.

Прецизним нападом ракетног система „Искандер“ на војни аеродром „Вознесењск“ у Николајевској области уништен је хангар са беспилотним летелицама „Бајрактар“.

У правцу Лисичанска ликвидирано је до 70 украјинских војника.

У подручју места Мураховка у Николајевској области уништен је контрабатеријски радар америчке производње.

Ракетним нападом руске војске на 102. бригаду територијалне одбране у Запорошкој области ликвидирано је до 30 украјинских милитаната и седам јединица војних возила.

Током борбених операција у подручју Нове Каменке у Херсонској области за дан је ликвидирано до 30 неонациста и два тенка.

Ловачка авијација Русије оборила је украјински МиГ-29 у подручју места Нововладимировка у Николајевској области.

Услед масовних напада Ваздушно-космичких снага Русије у подручју места Давидов Брод и Дудчан у Херсонској области ликвидирано је преко 120 украјинских војника.

Руска авијација уништила је шест складишта муниције у Запорошкој, Николајевској области и ДНР.

Руска ПВО је у Херсонској области за дан уништила у ваздуху 15 ракета испаљених из ракетних бацача „Химарс“ и две противрадарске ракете „Харм“.

Украјинска артиљерија је за дан испалила више од 43 пројектила на северну периферију Енергодара и територије око Запорошке нуклеарне електране. Узвратном ватром руске војске поражена су ватрена средства противника.

Оставите Коментар