Студенти из организације Алтернатива су јуче одржали перформанс против Иницијативе младих за људска права, НВО финансиране директно од стране Сороша. Ово је први перформанс у оквиру борбе против НВО које су финансиране из иностранства, а коначни циљ је усвајање закона који би регулисао транспарентност финансирања и рада ових организација. Преносимо њихово саопштење и пар фотографија са јучерашњег перформанса.

Саопштење са фејсбук странице Алтернативе (https://www.facebook.com/altsrb/?fref=ts) :

Стари Латини би рекли “ Nomen est omen “ , али то се не може применити на Иницијативу младих за људска права. Не дајте да Вас њихово име завара, јер иза овог имена-паравана чучи најгори аутошовинизам. Њихова борба за људска права се односи на све, само не на Србе. Вероватно су се временом поистоветили са својим финансијерима и умислили да су Американци, па за њих Срби вероватно и нису људи. Фројд каже да је ово идентификовање са агресором плод страха, а можемо рећи да су наше колеге из Иницијативе младих за људска права свој страх добро уновчиле јер су њихове везе са Сорошем и његовим финансијама практично јавне и познате свима.

Уместо да своју младост и стечено знање ставе на располагање својим сународницима и створе бољу Србију у којој ће млади остајати, а стари боље живети и уживати у заслуженом одмору, један део ( маргиналан додуше ) наше омладине жели нешто друго. Њима су други криви за све проблеме, а никада нису ни помислили да се активно укључе и раде на стварању боље Србије. Они су спремни да за шаку долара продају све, од пријатеља, преко народа и достојанства до Србије.

На својој кожи смо, као и многи други народи, осетили западну борбу за “ ширење демократије “. По истом шаблону, након бомби које НАТО посеје по сувереним државама, попут печурака ничу разноразне НВО које покушавају да нас “ освесте “ и заостало друштво приближе такозваним западним вредностима. Па тако на сајту Иницијативе младих за људска права можемо видети, да је за њих, Косово независна држава. Уз то имају и верзију свог сајта, поред српског и енглеског и на албанском језику. Вероватно су оличење демократије и западних вредности, њихови пријатељи са Косова и Метохије, радикални Албанци који Тачија и Харадинаја називају издајницима, јер су превише благи према Србима. Можемо само замислити како би они Србе на Косову и Метохији научили демократским вредностима. Њихов активизам нема додирних тачака са борбом за људска права. Понашају се крајње тоталитарно, свако другачије мишљење је забрањено, деле етикете свима који се не слажу са њиховим ставовима, а не либе се ни да попут јуришних одреда прекидају манифестације које им се не свиђају.

Главни проблем за незадовољство ове маргиналне скупине младих су “ српски десничари, хашки оптуженици и примитивни српски менталитет“. Заправо, можемо рећи да им је проблем све што је српско јер они отворено сарађују са албанским десничарима-сепаратистима са Косова и Метохије, за њих нису проблем албански, хрватски или муслимански хашки оптуженици, није проблем ни кршење међународног права и отворена агресија НАТО пакта, проблем је Србија.

НВО које су финансиране из иностранства чине мањину у српском друштву, али имају огроман утицај путем појединих медија који су им и више него доступни. Када добију простор, не пропуштају прилику да исмеју и згазе све што има везе са Србијом, не слутећи да на тај начин газе и себе јер су и сами припадници овог народа.

Свесни смо да Срби имају много мана, али уз то имају и многе врлине. Можда је највећа мана, појединих плашљивих јединки, спремност да се за мало новца окрену против сопственог народа и поистовете са агресорима. Тако нас је историја научила да су управо отпадници једног народа његови најгори непријатељи, јер на тај начин желе да се докажу својим новим господарима и покупе пар мрвица са стола, па су тако и припадници плаћених НВО “ већи католици од папе“ када се ради о ширењу западних вредности.

Овом приликом позивамо надлежне да донесу закон који ће регулисати активност и финансирање ових групација и тако једном и за сва времена стати на пут ширењу страних утицаја преко њихових плаћених марионета. Доста је било оних који нас понижавају и газе, који се декларативно залажу за људска права, а својим активностима газе достојанство и права већине. Уколико је новац једина ствар која их покреће, ми смо спремни да им помогнемо и да поделимо своје скромне студентске џепарце са њима. Ма колико се не слагали и ма колико нас они мрзели, не желимо да гледамо било кога да се понижава за кору хлеба, а пљувати и блатити сопствену културу, традицију и народ за шаку долара је највеће понижење које можемо замислити.