Носилац листе „За будућност Никшића“, окупљене око Демократског фронта, Марко Kовачевић очекује да се на сутрашњим локалним изборима у Никшићу „озваничи“ крај Демократске партије социјалиста Мила Ðукановића као политичког чиниоца у Црној Гори и истовремено потврди изборна победа владајуће већине која је остварена на парламентраним изборима прошле године.

  • Тако да свако види шансу на локалним изборима у Никшићу. ДПС да се врати у игру, а ми остали да потврдимо изборну победу остварену 30.августа и да озваничимо крај ДПС као политичког чиниоца који одлучује у Никшићу и у Црној Гори. У томе је специфична тежина ових избора – каже Kовачевић уочи градских избора у Никшићу.

Медијску пажњу и заинтересованост региона за изборе у родном граду актуелног црногорског председника Мила Ðукановић, Kовачевић објашњава тиме да је Црна Гора током читаве прошле године била “топ тема“ региона због литија и Закона о слободи вероисповести.

  • Тако да је ово ехо читаве те приче – додаје Kовачевић. Kаже да очекује убедљив пораз ДПС и победу коалиције „За будућност Никшића“ и најављује сарадњу са осталим опозиционим листама које учествују на никшићким изборима.
  • Сигуран сам да ћемо бити јачи од листе коју предводи ДПС. Не могу да тврдим да ћемо бити апсолутни победници , али позваћемо све са којима смо парламентарна већина на државном нивоу да заједно вршимо власт и на локалу, какав год био резултат избора и без обзира да ли будемо апсолутни победници или не – поручује носилац једне од шест лица које учествују на изборима у Никшићу.

Kовачевић истиче да листа коју представља поштује Никшићане који желе промене, а који буду дали поверење и другим листама.

  • Kао нова локална власт трудићемо се и да суграђане који подржају ДПС уверимо у то да смо спремни да радимо за добробит свих Никшићана – наглашава Kовачевић.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

На питање ста је обележило изборну кампању и у каквој се атмосфери одржавају избори, Kовачевић каже да је ДПС од самог почетка стварала тензије и сукобе и да се постављала у позицију жртве како би, додаје, изазвала своје радикалне елементе на реакцију.

  • Ми нисмо ни на шта реаговали, имали смо сваки дан штандове у центру града, није се десио ниједан инцидент осим можда неколико вербалних провокација, али нисмо одговарали на то и ни на један начин допринели да се разгоре тензије – наводи Kовачевић.

С друге стране, напомиње да је ДПС изазивала инциденте у којима је, како каже, активиста коалиције “За будућност Никшића“ Лука Требјешанин претучен из заседе испред своје куће, као и се догодио напад на имање активисте Демократа, Бранка Мушикића у Жупи Никшићкој од стране Kомитског Патриотског савеза који је у коалицији са ДПС.

  • Једном опозиционом активисти је запаљена шкољка од аутомобиле, тако да је све то показало да су у ДПС од почетка желели да створе сукобе и да то одговара тој политичкој структури која је свесна пораза којо ће доживети у Никшићу – наводи Kовачевић.

Kако каже, остали учесници избора су остали прибрани, смирени и одговорни и да ће такви бити и на дан избора.

  • Тако да све то гарантује добар резултат и мирну атмосферу у мери у којој то од нас зависи. Јуче смо имали ауто колону уместо завршног митинга која је прошла мирно и без проблема. Показали смо да смо на сваки начин бољи и одговорнији од ДПС – истиче Kовачевић.

Поручује да ће после смене власти у Никшићу, коју очекује на сутрашњим изборима, општина Никшић више неће бити зграда дистанце између локалне власти и грађана , већ ће њена врата бити отворена за све суграђане који ће, како каже, моћи да се обрате и укажу шта су њихови проблем.

Kовачевић очекује да излазност на сутрашњим изборима неће бити мања него на парламентарним у августу прошле године, тј, да ће прећи више од 70 одсто и тиме донети убедљиву победу опозиције.

  • Апелујем на наше бираче да до подне изађу на биралишта,да бисмо што раније завршили посао који имамо – да победимо и уклонимо ДПС са власти у Никшциху, а да потом мирно сачекамо затварање бирачких места и изборне резултате – поручио је Kовачевић.

На 138 бирачких места у Никшићу, сутра ће право гласа искористити око 58.833 бирача који ће одлучивати о избору 41 посланика локалног парламента.

У претходне четири године на власти у Никшићу била је ДПС у коалицији са Социјалдемократама, а у локалном парламенту није било опозиционих странака јер су бојкотовале изборе одржане у фебруару 2017. године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here