Ваздушно-космичке снаге Русије су у нападу високопрецизним оружјем на три привремена пункта за распоређивање пољских плаћеника у Харковској области ликвидирале до 200 екстремиста.

Поред тога, руске ВКС снаге су у Доњецкој Народној Републици високопрецизним оружјем ликвидирале још преко 100 плаћеника такозване „легије странаца“, као и један тенк, два оклопна борбена возила и осам аутомобила.

У правцу Купјанска, Оружане снаге Украјине предузеле су два неуспешна покушаја напада на насеља у Луганској Народној Републици. Руска војска је зауставила непријатеља и потиснула га на првобитне положаје, а том приликом је ликвидирано до 30 украјинских војника, три борбена возила пешадија и четири оклопна возила.

Руска војска је у превентивним нападима у правцу Красног Лимана, поразила тактичку групу Оружаних снага Украјине. Губици непријатељске војске достигли су до 70 украјинских војника, који су убијени или рањени, а уништени су и један тенк, четири оклопна борбена возила и два камионета.

У правцу Доњецка одбијен је контранапад тактичке групе украјинске војске. Ликвидирано је до 60 украјинских војника, а уништена су и два тенка и три борбена возила пешадије.

Непријатељ је у правцу јужног Доњецка покушао да изведе контранапад на положаје руских јединица, али су руске снаге одбиле напад и потиснуле противника на почетне положаје. Ликвидирано је преко 50 украјинских војника, уништена два оклопна возила и два камионета.

На подручју ДНР уништен је радар за контрабатеријску борбу америчке производње AN/TPQ-50. Поред тога, у Запорошкој области, уништено је складиште ракетно-артиљеријског наоружања украјинских снага.

Руски ПВО системи током претходног дана оборили су четири украјинске беспилотне летелице на подручју ДНР и ЛНР.

Такође, на подручју ЛНР пресретнуто је пет пројектила вишецевних ракетних система „Химарс“ и „Ољха“.

Оставите Коментар