Председнички кандидат демократа Џо Бајден преузео је вођство у државама Мичиген и Висконсин, а републиканац, актуелни председник Доналд Трамп, води у Пенсилванији, јавља данас ЦНН.

Након што је пребројана већина гласова у Висконсину и Милвокију, Бајден је у благој предности, али је још рано за процену коначних рзултата.

ЦНН преноси да је најнеизвесније у девет савезних држава где се још не наслућује коме ће припасти гласови електора.

Реч је о Аљасци, Аризони, Џорџији, Мичигену, Мејну, Невади, Северној Kаролини, Пенсилванији и Висконсину.

Према извештајима медија, Бајден је до сада освојио 224, а Трамп 213 електорских гласова.

ТРАМП ТРАЖИ МОМЕНТАЛНИ ПРЕKИД БРОЈАЊА

„Ми смо били спремни да победимо на овим изборима. Искрено, ми смо победили на изборима. Ићи ћемо на Врховни суд, желимо да све стане, да се више не броје гласови, да не ‘нађу’ неке гласове у 4 ујутру и ставе их на гомилу“

ТРАМП ИМА ПЛАН „Б“

Говорећи о успоравању бројања гласова, Николић наглашава да је Трамп пре избора учинио „веома паметну ствар са аспекта Републиканске странке“.

„Он је ангажовао стотине адвоката, већ неколико месеци унапред, који ће сваки глас који је послат поштом проверавати. Они ће и најмању могућу неправилност, као што је погрешно уписан датум, обарати пред судовима, зато што су судови у већини „колебљивих“ држава његови, или има већину у Сенату или у Конгресу дате државе…“, каже Николић.

Због тога је у обраћању Трамп и поменуо обраћање судовима, јер се, према Николићевим речима, рачуна да је могућност грешке приликом гласања поштом енормна и да би до 30 одсто таквих гласова могло да буде оборено пред судовима.

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here