РУСКИ амбасадор у САД Анатолиј Антонов изјавио је да је примио писмо у којем га позивају да се јавно изјасни против руске владе.

– Недавно сам добио писмо поштом, са позивом да се изјасним против своје домовине и осудим поступке руског председника. Препоручено ми је да се распитам у канцеларији заменице америчког државног секретара Венди Шерман ако сам спреман да прихватим предлог – рекао је амбасадор у уторак током гостовања на руској телевизији, преноси ТАСС.

Антонов је додао да је руска амбасада затражила објашњења од америчког Стејт департмента по том питању.

– Мислим да амерички амбасадор или америчке дипломате у Москви не добијају било каква писма ове врсте, која су по мом мишљењу провокативна – нагласио је он.

Антонов је навео да не може да пронађе речи којима би исказао своје незадовољство због објава америчких медија, у којима се позивају руски војници и дипломате да издају своју домовину.

Према речима руског дипломате, неколико особа је примећено како испред руске амбасаде деле визиткарте са бројевима телефона и позива њене службенике да „комуницирају са агентима ФБИ“, а Антонов је нагласио да не може са сигурношћу да каже да ли су те особе заиста амерички специјални агенти или само обични провокатори, наводи ТАСС.

Оставите Коментар