Црна Гора је добила нови Владу, а седницу на којој је изгласана обележили су и наступи Дритана Абазовића, челника коалиције „Црно на Бијело“.

Бруним сценама, препиркама и окршајима он није пропуштао прилику да одреагује на прозивке од стране посланика ДПС-а. На крају, је његов наступ у скупштини постао предмет шале на Интернету, а сам Абазовић – мим.

Он је, током дводневне седнице, која је кулминирала извором нове владе синоћ, говорио о односу Срба и Албанаца, етничкој припадности и сарадњи, односима са Србијом, дуговима које је оставио режим ДПС-а… Исечци његових говора преплавили су друштвене мреже.

„Спаљена земља није неко кодно име, већ име за државну пљачку коју сте вршили 30 година! Поштовани грађани Црне Горе, ми владу преузимамо са 600 милиона евра недостајућих средстава за 2021. годину и са четири милијарде евра дуга! Са четири милијарде евра дуга нам остављате земљу и причате да није спржена, док се ваши функционери бахате у вилама од по неколико десетина милиона евра! Шта ви мислите!? Је л’ ви мислите да ми можемо да пређемо преко тога тек тако!?“, издекламовао је Абазовић у даху уз веома драматичну гестикулацију.

Абазовић се осврнуо и на помен „једнонационалне владе“ од стране посланика ДПС-а.

„Срам вас било! Па ја нисам етнички ни Србин ни Црногорац“, рекао је Абазовић који је по националности Албанац.Он је истакао да „не могу да се броје крвна зрнца“ у скупштини или било где.

„Ви хоћете да нас свађате!? Да објасните културну матрицу да неко ко је Албанац не може да сарађује са Србима!? Може! Шта је проблем!? Ово је заједничка држава!“, рекао је Абазовић.

Додао је и да жели да гради најбоље међусуседске односе са Србијом.

„Што се тиче односа са Србијом – кренућемо од нуле. Нова влада треба да гради нове односе. Са свим државама у региону треба да градимо најбољу могућу сарадњу „, нагласио је.

Говорио је гласно и на моменте узнемирено, таман толико да је једна од опаски на његов рачун од стране посланика ДПС била да Дритан „треба да попије лек за смирење“. Други посланици су његов наступ оценили као „буку и бес“.

Баш због таквог наступа Абазовић је на друштвеним мрежама завршио као „мим“ – односно као шала.

На твитеру је наиме издвојем тренутак у коме Дритану колеге посланици говоре да се смири, међутим он им зајапурен узвраћа речима: „Немојте ми говорити да се смирим! Ја сам врло смирен и врло релаксиран“.

Твитераш је овај кратак снимак претворио у шалу па је у опис изнад видеа додао: „Kад ми неки пошаљу поруку да се смирим мало, да не србујем превише“, алудирајући иронично на Дританов емотиван наступ као и на актулено питање у Црној Гори ко је просрпски, а ко процрнгорски оријентисан.

Оставите Коментар