Сиријска арапска армија је преузела под своју контролу Пешадијску академију у Алепу и места у њеној околини након договора са курдским Сиријским демократским снагама.

Курди су ову територију препустили САА, а у замену ће добити предност у освајању града Ал Баб који у својим рукама држи Исламска држава. Овај савез руши план Турака који су Ал Баб прогласили својом ратном зоном. Град Ал Баб је битан за Турке јер би његово освајање значило шансу протурске Слободне сиријске армије да се укључи у битку за Алепо.

За Курде је Ал Баб важан јер даје шансу да споје своје територије северно од Алепа са курдским територијама источно од Еуфрата. САА препушта Ал Баб Курдима како би направила тампон зону између Алепа и коалиције коју чине турска авојска и терористичка ССА које спороводе операцију „Штит Еуфрата“.

Овај споразум ће сигурно разбеснети Анкару, а стање фронта северно од Алепа ће прокључати имајући у виду да ће две армије водити трку за Ал Баба. Иако је до сада већ било сукоба Круда и Турака на овом делу фронта, тај сукоб би могао да експлодира код Ал Баба.

Извор: Правда