Недавно је спроведен упис студената прве године основних академских студија на свим факултетима у Србији.

Ранг листе будућих бруцоша објављене су на званичним сајтовима свих високошколских установа.

Тако је и на сајту Електротехничког факултета у Београду уредно објављена ранг листа примљених кандидата. Поред списка пријављених средњошколаца, доступан је и списак оних који ће прву годину студија финансирати сами, али и оних који ће се школовати о трошку буџетских обвезника Републике Србије.

Једна од оних чије ће трошкове школовања сносити Република Србија је и ћерка председника ОО ДПС Пљевља Влада Милинковића, Сара Милинковић.

Простим увидом у објављене податке, које ће ИН4С приложити у тексту, закључује се да је Сара Милинковић уписала прву годину Електротехничког факултета у Београду – студијски програм Електротехника и рачунарство, са позиције „буџетског студента“.

Сара Милинковић је пријављена благовремено на конкурс за упис на прву годину основних академских студија на београдском ЕТФ-у (пријава број: 5089).

Након спроведеног пријемног испита, чији су резултати узети у обзир, уз број бодова из средње школе, формирана је ранг листа уписаних студената.

„Последњи кандидат уписан (на) терет буџета према ЕР ранг листи, био је рангиран као 576 и имао је 63.24 бодова“, стоји у саопштењу Факултета.

Сходно подацима са сајта, Сара Милинковић рангирана је на 294. позицији са укупно освојених 74,92 бода, што јој је омогућило школовање са буџета.

Међутим, предуслов за студирање о трошку државе Србије, упркос сакупљеном броју бодова, јесте да је студент држављанин Републике Србије или да се национално изјаснио као Србин/Српкиња.

У Србији – Срби, у Црној Гори – антисрби

Годинама уназад, деца високих функционера владајуће партије Црне Горе одлучују да студирају на факултетима у Србији.

Наравно, реч је о неспорном људском праву, али и о квалитету и традицији високошколског образовања у Србији, због чега је, поготово београдски ЕТФ – као један од најквалитетнијих предметних студијских програма у свету, посебно интересантан за огроман број младих људи.

Међутим, у овом случају, реч је о класичном лицемерству првог човека пљеваљског ДПС-а Влада Милинковића.

У тренутку док је на делу невиђен прогон Српске православне цркве и српског народа у Црној Гори, у коме учествује и Милинковић као истакнути функционер владајућег ДПС-а, кога је у више наврата пљеваљски црквени одбор за одбрану светиња означио као персонификацију такве политике, претећи му чак и анатемом; његова кћерка, као држављанин Црне Горе, изјављује у Београду да је Српкиња због статуса буџетског студента?

ИН4С позива господина Милинковића да саопшти црногорској јавности да ли се на попису из 2011. године национално изјаснио као Србин?

У супротоном, случај Саре Милинковић, може се тумачити искључиво као еклатантан пример корупције и лицемерства њеног оца, Влада Милинковића.

Нажалост, према информацијама са којима располаже ИН4С, случај Саре Милинковић није једини.

Деца функционера ДПС-а, упркос крајњем антисрпском деловању њихових родитеља – који се огледа, првенствено, у свеопштој дискриминацији српског народа у Црној Гори, признању независности тзв. Косова и надасве, отимачини имовине СПЦ; уживају сва права у Републици Србији – доминантно у Београду, а неретко и на уштрб деце која су српски држављани.

Да ли је Владо Милинковић могао да плаћа школарину свом детету?

Имовински картон актуелног председника ОО ДПС Пљевља и члана Борда директора Рудника угља АД Пљевља, Влада Милинковића, указује нам да његова породична заједница остварује месечни приход у износу од више хиљада евра, што је итекако довољно за годишњу школарину на београдском ЕТФ-у.

Напоменимо да је годишња школарина за самофинансирајуће студенте на овом факултету 2.000 евра.

Оставите Коментар