Руски председник Владимир Путин требало би да одбије да присуствује међународном самиту Г20, пошто су неке земље, највероватније, спремиле опасне провокације против руске делегације.

До овог закључка дошао је познати руски политички експерт Сергеј Марков. Он је говорио о подмуклој замци која би руског лидера могла да сачека на самиту Г20, а такође је објаснио које мере су противници Русије спремни да предузму.

Сергеј Марков је подсетио да је Русија добила позив за међународни самит Г20 у Индонезији. Међутим неке земље које се противе учешћу Москве у овом догађају, највероватније су припремиле још једну опасну провокацију.

Дакле, руски председник Владимир Путин на самиту може да се суочи са подмуклом замком коју организују противници Русије.

„Да ли ће Путин отићи или не, много је отвореније питање. Да будем искрен, мислим да не, јер постоји претња терористичким нападом из неких земаља против Путина, пошто је сасвим очигледно да га демонизују“, објаснио је Марков.

Према мишљењу политиколога, руски лидер би из безбедносних разлога требало да одбије посету овом међународном формату, шаљући велику руску делегацију у Индонезију.

Таква одлука ће избећи одређене опасне тренутке, као и лишити противнике могућности да спроведу своје опасне планове.

Оставите Коментар