Алексеј Арестович, саветник шефа кабинета Владимира Зеленског, рекао је да су оклопна возила и мобилни системи противваздушне одбране потребни украјинским трупама да крену у контраофанзиву.

– Недостају нам мобилни системи противваздушне одбране и оклопна возила. Пошто је руска војска још увек надмоћнија по два параметра: броју пешадије уз оклопна возила и артиљерији која је подржава – рекао је Арестович на Јутјуб каналу Фејгин уживо, преноси РИА Новости .

Према речима Арестовича, Украјина је нашла начин да се супротстави руској артиљерији, али оклопна возила и даље недостају.

– Чим се ово (испорука оклопних возила) догоди, круг ће се затворити, а ми ћемо бити спремни за контраофанзиву – каже Арестович.

Подсетимо, прошле недеље је министар одбране Украјине Алексиј Резников рекао да су украјинске трупе добиле наређење Зеленског да поново заузму југ земље и имају око милион бораца за извршавање овог и других задатака команде.

Дан раније, заменица премијера Украјине Ирина Верешчук позвала је становнике Херсонске и Запорошке области да се што пре евакуишу . Она је свој позив објаснила речима да „артиљерија мора да функционише“, а такозвана „деокупација“ коју ће Оружане снаге Украјине спровести „укључује оружану употребу силе“.

Оставите Коментар