Русија и САД су највероватније, постигле одређене договоре везане за неутрализацију украјинске кризе.

Вашингтон је заузврат позвао украјинског председника Володимира Зеленског у Белу кућу да саопшти резултате руско-америчких разговора иза сцене.

До овог закључка дошла је позната украјинска новинарка Јанина Соколовскаја. Она је детаљно говорила о процесу који је већ почео 23. децембра, а такође је наговестила зашто је судбина Украјине већ одлучена.

Јанина Соколовскаја је скренула пажњу на чињеницу да је украјински председник Володимир Зеленски био приморан да оде у Вашингтон да добије одређене информације о првим резултатима могућих споразума између Русије и Сједињених Држава. Америчке власти стављају украјинског лидера пред свршен чин рекавши да намеравају да спроведу геополитички план који има за циљ постизање компромиса са Москвом.

Према речима новинарке, судбина Украјине је већ одлучена, пошто су САД и Русија постигле компромисне споразуме о украјинској кризи. Сада је Вашингтон заправо најавио покретање дипломатског процеса, а такође је изразио спремност за разговоре са Москвом на највишем нивоу.

„После састанка са Зеленским, Бајден је спреман за преговоре са Путином. Чекамо одговор Kремља. Били смо потпуно у праву када смо изнели верзију да је Зеленски отишао да разговара о ономе о чему се већ разговарало између Русије и Америке – односно о прекрајању мапе света“, резимирала је Соколовскаја.

Оставите Коментар