Лидер Српске деснице Миша Вацић поново се нашао на удару либерала на друштвеној мрежи „Твитер“ због залагања за служење обавезног војног рока који би важио чак и за жене.

Вацић је објавио на свом Твитер налог слику припаднице ВС током полагања заклетве уз коментар да ће ускиоро бити враћено обавезно служење војске.

– Ускоро ће Српкиње попут кћери Израела да активно све обавезно служе војску. Србија је вечна док су јој деца верна – написао је он.

– Либералима и издајницима смета свака родољубива порука па и слика Српкиње у војној униформи. И да сам окачио ту фотографију без коментара реакције би биле исте – каже он за Правду.

Он објашњава да је у коментару навео позитиван пример Израела у коме и жене служе војску и где су јако поносне због тога.

– Друштвене мреже преплављене су фотографијама поносних девојака Израела којима је част да служе својој земљи. Већина српских девојака нема проблем са увођењем обавезног војног рока јер желе, да као и њихови мушкарци, дају свој допринос одбрани земље. Либералима то јако смета и отуд таква хистерија због слике Српскиње у униформи – каже Вацић.

Заиста, на друштвеним мрежама постоји велики број страница на тему жена у израелској војсци. Занимљиво је да такве слике често објављује и њихово Министарство одбране у циљу промоције својих војних снага.