Уефина мрежа против дискриминације у фудбалу (Фаре) саопштила је да „постоји велики ризик“ да на данашњој утакмици измедју Украјине и Косова у Пољској дође до инцидената међу навијачима.

Како пише америчка агенција Асошијетид прес, ултра-десничарске навијачке групе у источној Европи снажно се противе учешћу самопроглашеног Косова у квалификацијама за Мундијал и тврде да је „мала балканска држава“ део Србије.

Ове године су такође порасле политичке тензије измедју Пољске и Украјине, а све то „подгрејано“ је овонедељним емитовањем филма у ком је приказан масакр над етничким Пољацима од украјинских побуњеника током Другог светског рата.

Украјина ће у пољском Кракову дочекати Косово, пошто украјинска влада није признала јужну српску покрајину, па је Светска фудбалска федерација одлучила да се утакмица игра на неутралном терену.

„ФИФА је казала да је број навијача ограничен на око 1.000, али нећемо знати колико је то испоштовано до самог почетка меча. Велики је ризик од инцидената на и ван стадиона. Последња ствар која Европи треба у овом треутку је излив агресивног национализма“, рекла је директорка организације Фаре Пијара Повар.

Локална полиција неће предузети додатне мере безбедности, пошто не очекују нереде, јер оцењују да утакмица неће бити „масовни догадјај“.

Забуна постоји и у тумачењу колико ће навијача бити, пошто из табора репрезентације Украјине очекују да све улазнице за тај меч припасти њиховим навијачима, али из Фудбалског савеза Косова сматрају да би и они требало да добију прилику да прате овај меч и очекују њихове навијаче из суседних земаља.

Украјина после прва два кола Групе И квалификација за Светско првенство има два бода, након ремија са Исландом и Турском, док Косово има један бод после ремија у првом колу с Финском, те пораза од Хрватске пре три дана.

Прочитајте још:  КАО ГРОМ ИЗ ВЕДРА НЕБА: Руски министар изненадио ЕУ, Турска потписује споразум о …

БОШКО БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Ово је смешно, Ђурић је издао Косово а сад глуми великог Србина!

ЛАВРОВ ОТКРИО ТАЈНИ ПЛАН: САД припрема најгори сценарио у Сирији! (ВИДЕО)

ПОБУНА У ВЛАДИ КОСОВА: Српски министри одбили послушност Приштини!

Извор: Бета