Ексклузивно за Pink.rs Ранко Ракочевић, отац тројице младића, који су јуче ухапшени у полицијској акцији, јер су осумњичени за убиство Ф. Л (18) и рањавање А.Ђ (21), каже да су његови синови у самоодбрани пуцали у своје нападаче.

Како Ранко Ракочевић за Pink.rs каже, јучерашњој пуцњави која се догодила око 17 сати у Булевару Ослобођења код броја 106, предходио је низ дешавања у који су били умешани његови синови. Како истиче, јучерашња пуцњава је само сплет околоности у којима су се његови синови нашли и да они нису имали намеру да начине било какво кривично дело.

Он каже да, као отац, мора да реагује и обавести јавност о свим догађајима који су протеклих дана затекли његову породицу.

  • Дана 29/30 августа у локалу “Лола бистро” на Бањици, моја два сина У.Р и П. Р седели су у наведеном локалу са пријатељима. У тренуцима када су платили рачун и кренули својој кући Урош је отишао до тоалета – започео је своју причу за Pink.rs Ракочевић, који даље каже да је при повратку из тоалета У.Р приметио да се нешто дешава у локалу.
  • При повратку приметио је Л.П како стоји крај шанка и посматра инцидентну ситуацију која се дешавала. У том моменту У.Р. је видео како кригла погађа П.Р у чело при чему је голорук кренуо ка брату. Тада му Л.П. прилази са леђа и ножем задаје 6 убода у пределу леђа. У.Р. у том тренутку није био свестан убодних рана опасних по живот, а Л.П је наставио да иде према мом другом сину П.Р са ножем у руци који и даље нико није примећивао. Када је задао два убода ножем у стомак П.Р тада је П.Р приметио нож и голим рукама ухватио за оштрицу нож бранећи се, што су касније и показали медицнински налази – каже Ракочевић и објашњава да је у том тренутку његов син П.Р успео да отме нож од Л.П али да је добио ударац флашом у главу након чега је изгубио свест, а како даље објашњава, нападачи су то искористили и побегли из локала.
  • Тек након напада на њих моји синови су схватили да су избодени ножем и медицинску помоћ су затражили у Ургентном центру где им је заустављено обилно крварење из стомака и главе – каже Ракочевић.

“Обрачуни на Вождовцу се настављају”

Ракочевић даље за Pink.rs каже да то није крај окршајима.

  • Док су моји синови лежали у ургентном центру Л.П је терорисао по Бањици физички малтретирајући све пријатеље мојих синова тако што су их тукли, претили, одузимали новац и мобилне телефоне захтевајући да признају адресу где моја два сина станују. Тражили су да их позову и намаме како би могли одмах на лицу места да их ликвидирају – прича даље отац тројице ухапшених младића.

Ракочевић даље објашнајва да је његов син П.Р први напустио лечење у Ургентном центру и да је након тога сазнао шта се дешава на Вождовцу.

  • Сазнавши у међувремену за активност криминалне групе о свим догађаима одмах је обавестио треће одељење МУП-а где је поднео кривичну пријаву против Л. П. и осталих из те групе – наглашава Ракочевић додајући да су његови синови наставили са лечењем.
  • П.Р и У.Р у превијање наставили у дому здравља Бањица, да би јуче 05.09.2020. године обзиром да је био викенд превијање обавили у Дому здравља Вождовац, у Криволачкој улици, на које их је возио мој најстарији син Р.Р. По повратку кући на Бањицу тражећи паркинг код своје зграде у којој станују, изненада су их напале наоружане особе где је дошло до контакта који се на жалост завршио кобно по нападаче. Страхујући од новог напада моји синови су се удаљили са лица места и обавестили треће одељење о самом догађају, као и о локацији на којој се налазе где је полиција одмах и дошла – каже Ракочевић нагласивши да није било каквог бекства од полиције, јер како каже, његови синови нису планирали никакво кривично дело.

“Забринут сам за своју продицу”

Међутим, сат иза поноћи у непосредној близини места где се догодило убиство бачена су два молотовљева коктела. Један је бачен у продавницу воћа и поврћа, а други у цвећару. Иначе, власница цвећаре је сестра осумњичених за убиство и рањавање.

  • Рано јутрос, непознате особе маскирани запалили су цвећару у Јајинцима у власништву моје ћерке као и пиљару у Вождовим Капијама на Вождовцу у власништву мог сина П.Р – рекао је забринути Ракочевић.

Оставите Коментар