Након пораза на недељним локалним изборима у Никшићу, Мило Ђукановић више нема шта да тражи на политичкој сцени, оценио је бизнисмен Душко Kнежевић.

У том граду је започела његова политичка каријера и у њему ће се и завршити, уверен је Kнежевић.

У интервјуу Објективу Kнежевић је изјавио да ће лидера ДПС-а чекати робија, уколико не напусти Црну Гору.

– Сматрам да су пресудни избори у Никшићу, његовом родном граду. Kао што знамо, он је, уз подршку просрпске политике и Милошевића, дошао на власт на таласу радничке побуне која је кренула из Никшића 1989. године, када су радници пробили Жуту греду и срушили тадашње руководство у тзв. АБ револуцији. После пораза у Никшићу за који дан, Ђукановић више нема шта да тражи на политичкој сцени. Ако не напусти Црну Гору, сигурно му следује робија- казао је Kнежевић.

Анализирајућу досадашњи учинак Владе на челу Здравком Kривокапићем, Kнежевић је оценио да Црна Гора са тако просечним кадровима не може да напредује, поготово, ако се узме у обзир да иста не одражава вољу парламентарне већине која је побиједила на изборима.

– Нова влада не одражава вољу парламентарне већине која је победила на изборима. Људи у њој, тзв. апостоли, немају ни животно, ни пословно, ни међународно искуство. Црна Гора с тако просечним кадровима не може да напредује, а посебно не у време велике економске кризе и короне- закључио је Kнежевић.

До нормализације односа између Црне Горе и Србије неће доћи док се не реши проблем настао око опозива српског амбасадора у Подгорици Владимира Божовића, сматра Kнежевић и додаје да је кључни човјек за решење тог неспоразума управо Здравко Kривокапић.

– Kривокапић има добар однос према цркви и Србији лично. Међутим, ушао је у неке ситуације у којима је неспретно реаговао, посебно што није повукао одлуку о пројтеривању амбасадора Божовића из Црне Горе. Србија неће прећи преко тога, она је своју одлуку о протјеривању амбасадора Црне Горе Тарзана Милошевића повукла за два дана. Нема нормализације односа док се тај проблем не реши, а кључни човек за то је Kривокапић- поручио је Kнежевић.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Kнежевић очекује да црногорски правосудни органи, слиједећи Интерполову одлуку, укину потјерницу против њега, како би могао да се врати у Црну Гору.

– Након што је Интерпол укинуо потјернице против мене, очекујем да исто учини и црногорско правосуђе. Интерпол је то урадио непосредно пред изборе у Црној Гори у августу прошле године, што је била јасна порука Милу Ђукановићу о мом статусу на међународном плану. Моји адвокати су поднели захтев за укидање потјернице, како бих могао да се вратим у Црну Гору. Тај захтев је одбијен, а Црна Гора још није повукла захтев за екстрадицију, који је раније упућен Великој Британији. Мислим да сам Црној Гори потребан- казао је Kнежевић.

Мило тежак више од милијарду евра
Према Kнежевићевим сазнањима, богатство црногорског предсједника Мило Ђукановића превазилази милијарду евра.

– Био је више пута на Форбсовој листи најбогатијих политичара, претпостављам да је више од милијарде. У то улази имовина која се води на стране инвеститоре, који су фиктивни власници казина, ризорта, хотела и некретнина, као и богатство које је везано за Аца Ђукановића и Прву банку. То га чини једним од најбогатијих политичара у овом дијелу Европе- рекао је Kнежевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here