У финишу предизборне кампање за парламентарне изборе у Црној Гори, који ће бити одржани 30. августа, у мору предизборних спотова и позива грађанима да изађу на изборе два имају посебну тежину и симболику – онај митрополита црногорско-приморског Амфилохија, и онај који је упутио премијер Албаније Еди Рама.

У свом позиву, митрополит Амфилохије, једини истински духовни пастир православних Црногораца, указујући да ће у 82. години живота по први пут изаћи на изборе, позвао је целокупни верни народ Црне Горе да гласа за светиње Божје и тиме изабере једину праву и часну будућност Црне Горе. Истовремено, Рама, коме се у том погледу ништа не може замерити, пошто је очигледно реч о интересима албанске државе и њених односа са суседима, пружио је подршку владајућој Демократској партији социјалиста (ДПС) и њеном лидеру, вишедеценијском господару Црне Горе Милу Ђукановићу.

Сваки Црногорац православне вероисповести, без обзира на партијску, идеолошку и било коју другу припадност, требало би да себи постави питање који му се од ова два позива и избора чини ближим и природнијим? Такође, требало би да размисли и о томе како би на ово питање одговорио да га то исто упитају његови потомци.

Leave a Reply