Нисам имао мрву дилеме у себи када сам јавно на ТВ Пинк понудио председнику Вучићу да дам оставку на место члана председништва у Српској напредној странци, а уједно је нудим и на посланичко место. Странку волим бескрајно и свестан сам ружних ствари које се тренутно појављују у медијима, а везане су за мој приватни посао адвоката. Пошто не желим да моја странка трпи, ја осећам ту обавезу, јер ме разједа у души сама помисао да неко размишља на начин да својим деловањем чиним штету странци. Знам да има таквих гласина и, ево, врло искрено кажем да, уколико се у разговору с председником странке дође до закључка да тако нешто радим, исте секунде идем да поднесем оставке. Наравно, многи ће рећи: Шта имаш с њим да причаш, што сам то не учиниш? Имам пуно тога са њим да причам, јер више од две и по деценије с њим сам прошао штошта у политици, он ми је у животу пружио шансу да неко за мене чује и пре него што се са њим посаветујем не желим да учиним ништа исхитрено. Али оловка је спремна и потписи на оставке одмах следе.
Додатно, понудио сам да, уколико било када неки судија или тужилац, па чак и ако измисли причу, упери прст ка мени и каже да сам га икада позвао на телефон да нешто утичем, да неком нешто претим, да укаже да сам злоупотребио функције у ВСС и ДВТ тако што сам преко њих утицао на њихов рад, исте секунде идем у Адвокатску комору Београда и укидам своју канцеларију. Нећу више бити адвокат. Да се разумемо, та функција председника Скупштинског одбора за правосуђе, која ме је на основу Устава делегирала да будем члан ВСС и ДВТ, само ми је штету и пакао у живот унела. Да је среће да се никада тога нисам прихватио. Но, како год, ево, јавно сам понудио да уништим егзистенцију моје породице уколико неко било шта слично од оног што сам навео укаже да сам урадио.

Значи, господо, ја сам спреман све што имам у животу у смислу професионалног позива, што у политици, што у адвокатури, да ставим на коцку. Понављам, чак и ако неко измисли причу о мени, јер тиме што ће то урадити нека пред Бога оде са том лажи. Васпитан сам да су част и образ нешто најбитније. Дакле, спреман сам своје егзистенције да се одрекнем, спреман сам да ми породица пати, али не дам на част и на образ. Свако ко ме познаје добро зна како живим, где живим, да имам одређене животне кодексе, да не постоји ни промил шансе да учиним нешто што је нечасно или противзаконито, да презирем функције и звања, да презирем почасти, да живим мимо набеђеног џет-сета и лажне елите, да не постоји човек који не може да ме насред улице заустави и да остане у разговору са мном колико жели, да не постоји особа која ме је замолила за помоћ, а да се макар нисам потрудио да јој објасним да ли могу или не могу да јој помогнем. Не постоји онај ко ме познаје, макар и површно, да ће рећи како сам се обогатио у политици, као што сам убеђен да не постоји особа која ме је макар једном упознала, а да ће уперити прст ка мени и рећи: Еј, овај воли комбинације, или сл. О мени углавном пишу и лупетају све и свашта они који ме никада у животу нису упознали, нити са мном једну реч прозборили. Знају то како ови моји из власти, тако и огроман број њих у опозицији с којима сам познаник, па и више од тога, још од студија или средње школе.
Понуда је на столу, потписи су спремни.

Оставите Коментар