Председник СНС и председнички кандидат Александар Вучић разговарао је данас са грађанкама у спортском центру „Шумице” и изразио уверење да у будућности бити још већи број марљивих жена у власти.

„Жене много боље од мушкараца разумеју озбиљност приступа и одговорности у друштву, као и све тешке, понекад преозбиљне теме које мушкарци олако схватају”, рекао је Вучић.

Он је поручио да жене убудуће неће бити на позицијама само због „кључа”, односно да нико неће смети да спречи било кога само зато што је жена.

Најважније је, каже, то што жене, за разлику од мушкараца, који гледају увек у прошлост, воле да осећају садашњост, а мало више гледају у будућност, бринући се о деци и шта ће доћи сутра…

„Жене, не по лепоти, већ по одговорности, препознају ко њихову земљу на упоредиво бољи начин води. Увредљиво је увек било рећи да жене гласају за неког што је леп, већ то чине због других особина, онога што уме да ради”, уверен је он.

Жене су те које много боље од мушкараца разумеју поруку, на којој, како је рекао, инсистира, јер зна да је донело прве резултате, а то су – мир и стабилност.

„Мир и стабилност су за нас најважнији и тек ако имамо мир и стабилност наша деца имају сигурну будућости, може да се размишља шта можемо да урадимо даље. Мушкарци, када нам је вода изнад главе, и успемо само мало да се дигнемо, ми бисмо опет да показујемо мишиће и правимо неодговорне потезе, а жене су много разумније и одговорније, гледају у будућност”, подвукао је он.

Рекао је да се влада претходних година трудила да уради нешто по питању права жена, али да никада није довољно, шта год да се уради. (Танјуг)

Advertisements