Видео који кружи друштвеним мрежама, овог пута је подршка за Удружење “Анђели севера” које самоиницијативно снабдева социјално угрожене породице из целе Србије. За годину дана подељено 90.000 оброка бебама.
Поменути видео је покренуо лавину позитивних реакција, за само дан од када је постао виралан броји невероватних 5,8 милиона прегледа и преко 52.000 лајкова. Захвалност су упутили познатом српском реперу Цобију, који им уступио коришћење песме “Јао мама”.

Удружење из Бачке Тополе, је покренуо прву и једину солидарну кухињу за бебе до 2 године, а Дејана Драшкић, председница Удружења “Анђели Севера” је истакла да покрећу прву “Народну кухињу за бебе” са идејом да се покрију социјално угрожене породице чије бебе захтевају посебну исхрану, као што је адаптирано млеко.

Прошле године су поделили 90.000 оброка бебама и деци са инвалидитетом, нагласили су да им понестаје средстава и позвали грађане да су укључе.

– Позивамо све компаније и појединце да делите даље овај видео и да се окупимо у четвртак 25. јануара између 17-21х на Ушћу испод Бранковог Моста да им помогнемо да ниједна беба у Србији не остане гладна – стоји у опису Инстаграм објаве.

Оно што им је најпоребније истакли су у списку:

  1. Адаптирано млеко (дохрана) бр 1,2 или 3 (ТОП ПРИОРИТЕТ)
  2. Пелене (величина 2,3,4,5 и 5+) – (ТОП ПРИОРИТЕТ)
  3. Дуготрајно млеко
  4. Kашице или воћни сокићи за бебе
  5. Инстант пахуљице за децу
  6. Млевени кекс, гриз или пиринач
  7. Хигијена за бебе
  8. Влажне марамице
  9. Kреме и купке

Подсетимо, Удружења “Анђели Севера” и хуманитарни људи раније су организовали акцију за Дом особа ометених у развоју при Манастиру Свете Петке Изворске код Параћина. Тада су прикупили потребна средства за Дом који броји око 80 женских особа са лакшим и тежим инвалидитетом.

Оставите Коментар