Службеници Управе полиције од раног јутра дежурају на више пунктова у Подгорици очекујући велики прилив грађана на данашњој централној ауто-литији.
Полиција је зауставила колону возила код тунела Будош, где је саобраћај у блокади. Више људи из Бара се јавило медијима казавши да им је речено да се морају вратити, а да писано образложење потраже у Центру безбедности Бар.

Полиција не дозвољава грађанима других општина да уђу у Главни град, тврде грађани

Из те безбедносне институције, међутим, нису објаснили да ли то раде и због чега.

  • Полиција предузима мере и радње из своје надлежности на више локација у Подгорици – казали су.

Полиција је око 18 часова на кружном току код KИПС-а пустила ка Подгорици колону од више десетина возила, која учествују у вечерашњој ауто-литији.

Испред колоне су инспектори криминаличке полиције и једно возило Специјалне јединице полиције, а у возилима се могу видети црквене заставе, тробојке, државне заставе Црне Горе, као и застава Србије.

Један мушкарац је приведен код кружног тока у Голубовцима и он је, док су га уводили у марицу, претио полицајцима.

Полиција је привела и Момчила Kукуличића, бившег одборника Нове српске демократије у Голубовцима, ког су извели из аутомобила којим је из Зете кренуо ка Подгорици.

Након жустре расправе, полицајац је супругу Kукуличића обавестио да може наставити ка Подгорици. Она је од полиције тражила да пође до Центра безбједности како би сачекала супруга.

Полицајци прегледају поједине аутомобиле, али и проверавају возаче.

Дејан Томовић који ради у барском храму Светог Јована Владимира се јавио црногорским медијима и казао да му није дозвољено да оде у храм у Подгорици.

  • Није нам дозвољено да из Бара одемо у Подгорицу, полиција нас је вратила без икаквог образложења. Рекли су нам само – данас не можете у Подгорицу. Тражили смо писано образложење, рекли су нам да немају. У животу нисам доживио такву непријатност – казао је Томовић.

Више људи из Бара такође се јавило медијима казавши да им је речено да се морају вратити, а да писано образложење потраже у Центру безбедности Бар.

Полиција је зауставила колону возила код тунела Будош, где је саобраћај у блокади.

Kод тунела Будош су приметне дуге колоне.

Службеници Управе полиције од раног јутра дежурају на више пунктова у Подгорици очекујући велики прилив грађана на данашњој централној ауто-литији.

У полицији је раније данас речено да су то „редовне активности“, те да се све чини како би се обезбедило да у миру прође вечерашњи скуп.

На пунктовима са свих улаза у граду полиција дежура у полицијским аутомобилима, али и марицама…

Процена полиције је да је обезбеђење вечерашње ауто-литије из свих градова Црне Горе безбедносни ризик, због чега је појачан број полиције у Главном граду.

Leave a Reply