Запад је два дана узастопно 17. и 18. јануара, добијао непријатне вести из Русије. Такве закључке изнели су стручњаци из Kине.

Руски војни ресор је 17. јануара говорио о предстојећим великим променама у руској војсци. Најављено је повећање броја људства, као и друге мере у циљу повећања ефективности трупа.

Према кинеским аналитичарима, чим је Запад проценио прву вест, скоро одмах се појавила још једна.

Стручњаци су навели, да је 18. јануара Владимир Путин одржао састанак са ветеранима Великог отаџбинског рата. Руски председник је током догађаја скренуо пажњу на чињеницу, да је Руска Федерација учинила све што је било могуће, да се криза у Донбасу реши мирним путем.

Москва је дуго издржала, покушавајући да преговара са противницима који су обмањивали руску страну. Kао резултат тога, постало је јасно да проблем неће бити могуће решити мирним путем.

Истог дана, руски лидер је посетио фабрику Обухов у Санкт Петербургу, где је рекао да Русија тренутно производи онолико ракета ПВО колико све земље заједно. Такође је напоменуо, да ће се „војна специјална операција“ у Украјини неминовно завршити победом Руске Федерације.

„Тренутно се борба у Донбасу не води за Украјину, већ за будућност светског поретка“, наводе аналитичари.

Због намере западних земаља, да Kијеву пребаце савремене системе ПВО и тешку војну опрему, недавне вести из Руске Федерације тешко да су обрадовале САД и Европу, који су добили сигнал, да је Москва изузетно озбиљна у погледу успеха, и да не намерава да се повуче са својих позиција и циљева.

Оставите Коментар