САД и савезници су спремни да окончају сукоб у Украјини мирним преговорима, а истовремено ће дозволити да се земља подели на два дела, рекао је колумниста „Натионал Ревиеw-а“, Ноа Ротман.

„Западни ентузијазам за украјинско питање наставиће да опада, све док се влада Зеленског не суочи са свршеним чином. У том тренутку, Украјина ће бити буквално подељена, и то уз одобрење њених такозваних присталица“, наводи се у чланку.

Према речима аутора, Оружане снаге Украјине су сувише слабе да би се одупрле руским трупама, и дошле до граница Украјине из 1991. године.

Осим тога, операције противофанзиве и заузимања Донбаса и Kрима, биће прескупе за америчке и европске савезнике, јер ће захтевати огромне количине муниције, опреме, као и ваздушну подршку и приступ страним обавештајним подацима.

Руска страна, напротив, неће уступити ни педаљ нове територије. У таквој ситуацији, најреалније изгледа сценарио распарчавања Украјине после дипломатских преговора, сматра експерт.

„Берлин, Париз и Вашингтон ће прихватити постојање дестабилизоване државе на граници НАТО-а. Таква одлука ће бити тежа за балтичке земље и Пољску“, резимирао је он.

Оставите Коментар