Председник Украјине Владимир Зеленски и главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни саопштили су да је на фронту тешка ситуација. Шеф државе је то саопштио током традиционалног вечерњег обраћања, Залужни у разговору са председавајућим Здруженог комитета начелника штабова америчке војске Чарлсом Брауном.

Зеленски је поменуо седам подручја у којима је сада „тешко“. То су авдејевски, марински, артјомовски, лимански, купјански, запорошки и херсонски правац. Он је објавио видео поруку након што је саслушао извештаје шефова војних и обавештајних служби. Шеф државе није открио детаље извештаја.

Залужни је у телефонском разговору са Брауном поменуо само авдејевски, купјански и мирински правац.

„Ситуација је сложена и контролисана. Истовремено, Оружане снаге Украјине настављају да спроводе офанзивне операције на одређеним правцима“, написао је главнокомандујући Оружаних снага Украјине наТелеграму након телефонског разговора.

Украјински медији пишу да је у току сукоб између кабинета председника Украјине и војног врха земље. Залужни је раније изјавио да је ситуација на фронту зашла у ћорсокак, али се Зеленски није сложио са тим. Кабинет председника Украјине раније је демантовао планове за смену врховног команданта, а украјинско Министарство одбране је негирало планове за смену тројице команданата.

(Спутњик)

Оставите Коментар