У београдском насељу Дедиње налази се кућа у којој је снимљено више од 40 домаћих филмова, серија, реклама и спотова, међутим мало ко зна коме она заправо припада и шта се у њој налази.

Вила се налази на Дедињу и окружена је шумом, а сазидао је 1939. инжењер Јован Краљевић. На фасади постоји монограм ОЈК, који представљају Оливеру, Јованову супругу, а слово К означава презиме Краљевић.

У вили се налази више од 20 соба, велики салон за госте, трпезарија, пет купатила. Зидови су украшени резбареним дрветом, клавир је стар више од 120 година. Већи део дома украшен је старинским намештајем.

У једном делу виле налази се босанска соба која је до детаља урађена и одише рахатлуком и ширином простора.

Током рата у њој је живело пет немачких официра. По ослобађању Београда уселила се руска, а након ње и партизанска војска. Ниједног тренутка нису дирали власнике, већ су тражили да живе у мањем делу дома.

Први пут су филмаџије ушле у кући када су снимиле „Посебан третман“, након тога „Бањицу“, „Бал на води“, „Сенке над Балканом“. И Цеца је снимила спот у тој кући за песму Кукавица. Вилу сви памте по филму „Жикина династија“, где су живели Милан и Јелена, а где им је у посету долазио пријатељ Жика.

Извор: kurir.rs / blic.rs