Према писању Ројтерса, Гир је био у посети борду Опен Армс, који је од кријумчара покупио нових 120 имиграната који су намерили да без дозволе уђу у Еуропу. Том приликом је 69-годишњи Гир критиковао италијанску владу рекавши им да „престану да демонују људе“ те је у маниру типичног либерала упоредио Салвинија са Доналдом Трумпом, који одбија да прими имигранте из латинске Америке.

Салвини је за Гиров коментар сазнао од новинара, па је брзо реаговао на њихово питање о мишљењу. „Изгубљен сам! Надам се да ће добити боју, да се осећа добро, али не мислим да му ишта недостаје, тако да, сретан му пут,“ рекао је Салвини.

РТ преноси да Салвини није могао да се суздржи од додатног коментара на глумца те је у типичном маниру дао изјаву:

„Са обзиром да овај великодушни милионер изражава забринутост за судбину имиграната са брода ‘Опен Армс’, захваљујемо му. Све људе са брода може својим приватним авионом одвести натраг у Холивуд и жадржати их у својим вилама. Хвала, Ричарде!“ рекао је Салвини.“

Министар је након тога на свом Фејсбук профилу поставио и фотографију којом прозива Гира са натписом „колико их примаш у вилу Ричарде“:

Leave a Reply