ТОКОМ гласања о амандманима на предлог ребаланса буџета једна посланица посланичке групе Заветници је гласала два пута, односно на својој јединици и јединице свог колеге.

То је на основу снимка утврдио шеф посланичке групе СНС Миленко Јованов који се јавио за реч и указао на повреду Пословника, а потом је и посланик Српске странке Заветници Драган Николић потврдио да се то заиста десило.

-Ја желим да укажем, рецимо да је то и повреда достојанства, али још низ чланова Пословника су повређени. Наиме, увидом у снимак са гласања и у оно што се дешава у сали, у 15:33 часова је посланица посланичке групе Заветника гласала на својој јединици и јединице колеге који није био у сали. То се види на снимку. Снимак можете да тражите од РТС-а. Ја сад знам да се они друже у последње време са овим из бившег режима који су гласали из Бодрума и Солуна, али изгледа да се та пракса наставља и у неким другим странкама, рекао је Јованов.

Он је рекао да не тражи од скуспштине да се о томе изјасни, али да треба видети да ли постоје неке мере које треба применити.

-Искрено да вам кажем, изненађен сам, проверићемо, оно што јесте важно то је да не може да утиче на резултат гласања, пошто ниједно гласање није зависило од једног гласа, али ћемо да утврдимо шта се десило, рекао је председник Скупштине Србије Владимир Орлић.

Посланик Српске странке Заветници Драган Николић је потврдио да се то догодило.

Ево, ради јавности господине председниче, ово што је приметио господин Јованов. Не желим да кријемо ништа, ја сам овластио колегиницу јер је моја картица била у јединици…, рекао је Николић, на шта се надовезао Орлић рекавши му да то о чему он говори не постоји као могућност.

-То што говорите је немогуће. То не постоји, ни по Пословнику, ни на који други начин. Да замолим посланике, ако је икако могуће да се понашају озбиљно, само то могу да вас замолим. Видим да се ви играте и забављате кад се гласа о амадманима, мислите да може да се ради свашта, то што радите, то су озбиљне ствари, рекао је Орлић.

Оставите Коментар