Синхронизована акција, иза које стоје страни обавјештајци, планирана је за јесен, када истовремно треба да крене хајка на Српску православну цркву у Београду и Подгорици, сазнаје портал Borba.me из више безбједносних извора.

Према том плану, у исто вријеме, треба да крене акција режима у Подгорици на Митрополију црногорску приморску, али и акција страних обавјештајаца на СПЦ у Београду. Циљ је да се крене у исто вријеме са синхронизованим нападима, како би се оставио што мањи маневарски простор за одбрану.

“Јасно је да ће Београд и поглавари СПЦ стати у одбрану Митрополије, а да ће режим у Подгорици већ на јесен кренути у нови јуриш на црквену имовину. Зато је план да страни обавјештајци, преко својих агената, отворе неке горуће теме у самој СПЦ, како би их онемогућили да се баве Митрополијом, већ да морају да рјешавају проблеме које ће им они конструисати. Режим у Подгорици се неће зауставити у свом науму, али пошто је био снажан одговор друге стране, везано за Цркву, морали су све да пролонгирају за јесен. Све то је урађено у координацији са неким страним службама које овдје имају своје центре. Званичну Србију очекује паклена јесен везано за статус Косова и Метохије, зато је план да се у исто вријеме отвори жариште у самој СПЦ, гдје ће се неке владике, по налогу са стране почети бунити из разноразних разлога, а да истовремено Подгорица крене на Цркву, али и на све остало што носи српски префикс, открива наш саговорник.

Тако ће се покушати обезбиједити да се Србија не мијеша у обрачун режима у Подгорици са Црквом, јер ће морати да рјешава ситуацију на Космету која ће на јесен ескалирати.

“Све ово што се дешава са Харадинајем, најавом избора на Косову за јесен, отварањем конфликта у самој СПЦ, као и дешавањима са Црквом у Црној Гори су дио једног истог плана и све је то повезано. Једна по једна коцкица ће се ускоро почети слагати у мозаик који су припремили агенти више обавјештајних служби”, истиче наш саговорник, иначе високопозициониран у безбједносним круговима.

Оставите Коментар