Председник Српске деснице Миша Вацић каже да активисти ЛГБТ организација непрестано провоцирају православне вернике у Србији и да томе мора да се стане на пут.

Говорећи у емисији “Правац” на ТВ Пинк он је указао на злоупотребу верских симбола од стране ЛГБТ активиста које је назвао “гурањем прста у око” већини грађана Србије.

– То су директне увреде за православне хришћане и то иритира српски народ. Према последњем попису 87 посто грађана Србије су се изјаснили као православни верници… Ако некоме гурну прст у око не треба да се зачуде када их неко увати за ту исту руку – рекао је Вацић.

Вацић је рекао да је на снази тоталитаризам јер се људима који говоре да су хомосексуалци болесни кажњавају.

У емисијин је Вациж водио жестоку дискусију са ЛГБТ активистом Предрагом Аздејковићем око враћања обавезног служења војног рока. Вацић је тада испричао да често иде у стрељану где пуца из разних врста оружја што је назвао својим хобије.

Док је Аздејковић рекао да је против служења војног рока јер не жели никог да убије, Вацић је објаснио да војска служи како би се грађани обучили да се бране, а не да убијају.