На наплатној станици Прешево пре границе са Северном Макдедонијом од јутрос је постављен камион са мобилним шалтерима на којима је могуће купити или урадити преконфигурацију постојећег тага за електронску наплату путарине како би радио и у Северној Македонији, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Навео је да је на тај начин онима који су кренули према Северној Македонији, а нису преконфигурасали таг за елетронску наплату раније пружена прилика да то ураде на путу, пре уласка у Северну Македонију.

-. Ако сте имали новац на тагу, враћа вам се на текући рачун и можете да користите таг како у Србији, тако и у Северној Макединији – појаснио је Весић и додао да је 30 минута после преконфигурације таг оперативан.

Kако је најавио, српски таг ће веома брзо радити и у Хрватској, БиХ и Грчкој, саопштило је министарство.

Такође, у функцији је и веб страница опенбалкан-етц.цом, на којој су доступне опште информације о пројекту „Опен Балкан ЕТЦ“ и омогућена регистрација таг уређаја на веб платформу.

На 29 ВМС знакова (измењива саобраћајна сигнализација) на ауто-путевима постављене су поруке које упућују возаче на места где могу преконфигурисати таг уређај на „Опен Балкан ЕТЦ“ – АМС С, ЈП Пошта Србије, продајна места ЈП Путеви Србије.

Таг уређаји се у овом тренутку могу реконфигурисати на укупно 24 локација и то – пет продајних места ЈП Путеви Србије, четири продајна места/пословнице ЈП Пошта Србије и 15 продајних места АМС С.

Оставите Коментар