На веб страници Министарства спољних послова Kосова наводи се 116 земаља које су признале косовску независност, а за то доказа нема
Стручњак за политичка питања, Артан Мухаџири изјавио је да је Србија понудила више аргумената о питању повлачења косовског признања државности.

Према његовим речима, српске власти су доставиле писане чињенице, али и записе са заједничких конференција са министрима спољних послова држава које су повукле признања.

  • (Тзв.) Министарство спољних послова Kосова требало би да буде у могуц́ности да пружи максималан доказ, чак и службеним посетама оним земљама за које се претпоставља да су повукле признавање (тзв.) Kосова, како би убедило косовску јавност у своје ставове. Супротно томе, остаје нам да, на жалост, више верујемо Србији него (тзв.) министру спољних послова Kосова – рекао је Мухаџири.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

На веб страници Министарства спољних послова Kосова наводи се 116 земаља које су признале косовску независност.

Мухаџири не верује да је стваран број о земљама које су признале тзв. Kосово, а који се наводи од стране представника „косовског министарства спољних послова“.

  • Не. (Тзв.) Kосово још увек званично нема тачан број земаља које су га признале, јер недостају званична сведочења свих земаља. Дакле, катастрофа је да „Министарство спољних послова“ није раелистично и треба да напусти политичку игру а да прикаже стварно стање аргументима – нагласио је Мухаџири.

Политолог Рамуш Тахири мишљења је да (тзв.) Министарство спољних послова Kосова греши када сматра да према међународним нормама и међународном закону признања која су стечена, не могу да се повуку, само за то што то није нигде прописано.

  • По мом мишљењу, ово је погрешан став и не удовољава истину, јер нема “бланко” признавања. Повлачење признања или прекиди дипломатских односа могу се десити, из више разлога. (Тзв.) Kосово узалуд држи те државе (на веб страници Министарства спољних послова) а које су признале (тзв.) Kосово извесно време, ако са њима нема дипломатске односе или ако нема подршку ових држава на међународним агендама у вези са чланством (тзв.) Kосова, док ту подршку добија Србија – оцењује Тахири.

Он ситуацију види потпуно другачије. Тахири каже да је дијалог између самопроглашеног Kосова и Србије, Србија у многим земљама света представила као разговор о статусу тзв. Kосово и убедила те земље да замрзну или да повуку признање док се не постигне статус који би прихватила и Србија.

  • То је успело зато што се (тзв.) Kосово није представило као суверена и независна држава, вец́ су му представљена фуснотом и Резолуцијом СБУН 1244 и као такве, многе земље су у доведене у заблуду. Нисмо имали ни признања и нисмо имали чланство (тзв.) Kосова у међународним организацијама. То значи, имамо застој у смислу унапређења међународног косовског субјективитета – оцењује Тахири.

Оставите Коментар