Москва ће адекватно одговорити на америчко распоређивање ракета средњег и кратког домета у азијско-пацифичком региону, саопштио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.

  • Ако америчке ракете буду распоређене у азијско-пацифичком региону, а синоћ су ми још једном то потврдили, тада ће домет тих ракета досезати до Русије и њених стратешких објекта за тактичко нуклеарно обуздавање – рекао је Антонов.

Дипломата је подсетио да је у фебруару 2019. године Русија преузела на себе једностране обавезе да не распоређује ракете средњег и кратког домета све док се америчке не појаве у одређеном региону.

  • Синоћ сам још једном добио потврду да ће тако и бити и ја сам одмах саопштио да ће руска страна предузети адекватне кораке – нагласио је он.

​Раније је саветник за националну безбедност Беле куће Роберт О’Брајан саопштио да предлог председника Русије Владимира Путина о продужавању Споразума о смањењу и ограничењу стратешког офанзивног наоружања (СТАРТ 3) на годину дана без предуслова, али без замрзавања одређеног броја нуклеарних бојевих глава, није опција за решавање тог питања.

Оставите Коментар