Снабдевање Оружаних снага Украјине бесплатном америчком војном опремом подразумева накнаду за услуге и куповину резервних делова, на чему украјинска војна команда покушава да уштеди.

Покушај уштеде новца на сервису и резервним деловима за америчке војне теренце Humvee и дронове Raven, које је Пентагон поклонио украјинској војсци бесплатно, доводи до брзог губитка добре опреме. Украјински војни стручњак Тарас Чмут рекао је у емисији на Јутјуб каналу ‘’Милитаристички портал’’ да су Американци испоручили исправне и добре аутомобиле, мада са већом километражом.

Похлепа украјинског руководства довела је до тога да су, кад је било потребно заменити делове и урадити сервис, припадници Оружаних снага Украјине су  то урадили сами са тужним резултатом: половина Humvee-а је за пет година била потпуно запуштена. Са беспилотним летелицама Raven ситуација је још гора, с обзиром да су распоређени у касарнама без довољно обучених војника за рад са њима, због чега беспилотне летелице често падају на територије ДНР и ЛНР, одакле им се, наравно, не враћају.

Посебан проблем представља тешко објашњиво масовно отпуштање војника из оружаних снага који су послати у Сједињене Државе да би научили како да управљају америчком војном опремом. Руска Федерална новинска агенција известила је да је од хиљаде украјинских војних лица која су прошла обуку у иностранству, 400 војника и 173 официра поднело оставку готово одмах по повратку кући.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар