САД су Украјини испоручиле најновије беспилотне системе који могу да носе мали рој дронова камиказа.

Први тактички дрон „Јумп 20” први пут примећен у зони „специјалних операција”.

Експерт у области беспилотних система Денис Федутинов рекао је руским медијима зашто је нова беспилотна платформа опасна.

„Сада, страшни противник често лебди изнад положаја украјинске пешадије: руски Ка-52, познат као Алигатор. Сматра се једним од најбољих јуришних хеликоптера на свету, иако се није у потпуности доказао у прошлогодишњим операцијама. Сада се ситуација драматично променила“, наводи се у објави.

Аутор подсећа да Алигатор има импресивно оружје, укључујући вођене ракете ваздух-ваздух и ваздух-земља и противоклопни систем Вхирлвинд. Тако посада може да пуца са удаљености до десет километара. Истовремено, недовољан је домет уништења немачког противваздушног система Гепард, пребаченог у Украјину, као и ракета Стингер, способних да нападну опрему на удаљености од четири до шест километара.

Украјинска војска не може чак ни да пошаље авионе да пресретну Ка-52, пошто су руски ловци способни да их оборе са велике удаљености, наводи се у чланку. Осим тога, током оваквих операција мали број авиона Оружаних снага Украјине био би у непосредној близини руских противваздушних ракетних система, закључује Шпигл, преноси Риа.ру.

РИА ЈАВЉА СТИЖУ СПЕЦИЈАЛЦИ АЛИ БИЋЕ ТЕШКО: Отео оружје граничару сад држи таоце има мртвих

Извор: Риа.ру

Оставите Коментар