Народ је победио и остало је још да се председничка функција врати народу, поручио је лидер Демократског фронта и кандидат на председничким изборима у Црној Гори Андрија Мандић у интервјуу за „Курир“.

„Мило Ђукановић је мој политички противник и противкандидат народу Црне Горе. Поверење народа је изгубио, а његове изјаве да се због савести према Црној Гори кандидовао звуче комично“, рекао је Мандић одоговарајући на питање новинара какав је Ђукановић као противкандидат и да ли очекује прљаву кампању, па додао:

„Ово је од првог дана тешка кампања, као што смо и навикли у Црној Гори. Међутим, уместо фокусирања на негативне кампање, ми смо се усредсредили на стварне изазове са којима се сви ми суочавамо“, рекао је лидер ДФ-а.

Говорећи о својој политичкој платформи, Мандић је навео да грађанима нуди помирење и компромис, зарад боље заједничке будућности свих становника Црне Горе.

„Желимо да на овим изборима остваримо помирење и успоставимо консензус о путу у Европску унију. На том путу је потребно да регулишемо и оснажимо равноправност свих заједница, праведан економски развој и поштено и јако правосуђе. Признајем да сам као и велика већина грађана, очекивао велике промене и брзе резултате након смен евласти, због свежине победе коју смо остварили. Ипак, пред нама су били бројни задаци, пре свега да развластимо Ђукановићев режим у општинама. Минуле две године смо успели то да урадимо“, истакао је Мандић оцењујући да је народ већ победио.

Додао је да је је Демократски Фронт подржао сваки вид реформи, али и да се неретко дешавало да други преузму заслуге коалиције.

Договор за подршку у другом кругу на помолу?

Мандић је коментарисао и свој позив осталим председничким кандидатима из парламентарне већине да се и потписом обавежу да ће подржати онога ко уђе у други круг избора против Ђукановића.

„Ми нисмо калкулисали током борбе против репресије и аутократије. Увек смо тежили успостављању консензуса и склапању договора, чинили све што је потребно за победу над режимом. Подржавали смо друге кандидате, правили смо коалиције, подржавали смо владе у којима нисмо имали министре… Ми смо одлучни да донесемо још једну победу, финалну и коначну,“ поручио је Мандић и додао:

„Победа над симболом бившег режима захтева да већ сада сви ми који смо против Мила Ђукановића дамо реч да ћемо сваког кандидата који уће у други круг председничких избора“, истакао је лидер ДФ-а у интервјуу.

За своју прву званичну посету, уколико победи на предсендичким изборима, Андрија Мандић одабрао би Београд и Брисел.

„Није тешко погодити да ће прве дестинације које ћу посетити као председник бити Београд и Брисел, јер се залажем за регионалну интергацију и веома успешну и моћну иницијативу отворену Балкан, а Црну Гору видим као део ЕУ“, поручио је Мандић.

Оставите Коментар