У светским медијима и на друштвеним мрежама појавио се потресан снимак мајке која покушава на аеродрому у Кабулу да своју бебу пребаци преко жилет жице британских падобранаца молећи их да их одведу на сигурно.

Мајке су биле очајне, талибани су их тукли. Викале су: ‘спаси моју бебу’ и бацали бебе на нас, неке од њих су пале на жилет жицу. Било је страшно шта се догодило. До краја ноћи међу нама није било човека који није плакао, тихо је рекао официр падобранског пука, преноси Индепендент.

Улаз у хотел Барон постао је жариште где су се окупљали Авганистанци који траже уточиште у Великој Британији у нади да ће успети да побегну из канџи талибана.

Велика Британија тренутно евакуише британске грађане и Авганистанце који су радили за владу током 20-годишњег рата.

Најновији видео снимак који је обишао друштвене мреже наводно је настао у Кабулу, а на њему се види велика група људи који се гурају уз ограду од бодљикаве жице.

У једном моменту како се камера окреће, види се беба подигнуто у ваздух и гурнуто, наизглед у покушају да се креће дуж бодљикаве жице.

Један високи војни официр говорио је о потресним сценама за Скај њуз.

  • Било је ужасно, жене су бацале своје бебе преко бодљикаве жице, тражећи од војника да их одведу, неке бебе су пале на жицу. Забринут сам за своје људе, синоћ су сви плакали, рекао је он.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар