ЕУ спремна је да да Белорусији три милијарде евра ако се са власти макне председник Александар Лукашенко и „спроведе демократска транзиција“, рекао је Жозеп Борељ, високи представник ЕУ-а за спољну и безбедносну политику.

Европска комисија је у петак саопштила како је представила Већу план о економској подршци  „будућој демократској Белорусији“.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

– Тиме желимо да искажемо преданост људима у Белорусији. Тај план ће бити активиран када Белорусија отпочне транзицију према демократији, не пре тога – изјавио је Борељ у Лисабону где је учествовао на незваничном састанку министара обране ЕУ-а.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

– Лукашенко није одушевљен том идејом – додао је он.

Пакет од три милијарде евра укључује бесповратни новац и кредите како би „Белорусија стабилизовала своју економију и реформисала институције“, саопштено је из Европске комисије. Новац би дошао из различитих извора унутар ЕУ-а.

ЕУ намерава да појача санкције ЕУ после инцидента са Рајаеровим авионом и хапшења опозиционог активисте Романа Проташевича.

Подсећамо, приче о новцу из Европе који „само чека на граници да падне тадашњи председник Слободан Милошевић“, биле су актуелне и пред пети октобар 2000. године.

1 KОМЕНТАР

  1. Ови директно позивају на нереде и крвопролиће у сувереној држави.
    Кад би свет знао колико будала има у политици, нико не би могао мирно да спава. (Иво Андрић).

Оставите Коментар