Српски члан Председништва Милорад Додик хрватски је партнер у Босни и Херцеговини, а проблем прегласавања Хрвата од бројнијих Бошњака не може се решити без босанско-херцеговачких Срба, изјавио је данас председник Хрватске Зоран Милановић.

  • Нама је Република Српска, односно Додик партнер у овим превирањима. Kо то не разуме, или не разуме или је покварен“, одговорио је Милановић на питање новинара о учешћу Милорада Пуповца, члана парламентарне већине и Српског народног већа, на прослави Дана Републике Српске.
  • То је небитно јер Пуповац не представља никога осим шачице својих пајдаша, иако је део власти у Хрватској – рекао је Милановић на Пантовчаку, где је одликовао сарајевског надбискупа, кардинала Винка Пуљића, за изузетан допринос очувању хрватског идентитета, преноси Хина.

Додик, „који није окрвавио руке у рату“, с друге је стране „легитиман представник српског народа и РС у држави Босни и Херцеговини коју поштујемо и коју ћемо поштовати“, рекао је Милановић.

  • Не видимо да српска политика ради проблеме Хрватима. Без Срба у БиХ ми овај проблем нећемо решити, ако нам је до њега стало, а мени је стало. Некима очито није (стало) довољно – рекао је Милановић осврћући се на захтев представника Хрвата у БиХ и Загреба за изменом Изборног закона БиХ како би се онемогућило бошњачко прегласавање Хрвата на изборима за хрватског члана Председништва и чланове Дома народа.

Оставите Коментар