Припадници БИА привели су високог функционера Министарства унутрашњих послова Србије, који је осумњичен за одавање поверљивих информација службеницима ЦИА који су на служби у Амбасади САД у Београду, пишу „Вечерње новости“.

Позивајући се на незваничне информације и добро обавештене изворе, овај лист наводи да је ухапшен високи функционер Управе криминалистичке полиције пре неколико дана, који је одавао информације из МУП-а Србије.

Према истом извору, овај српски полицијски функционер је осумњичен да је Американце редовно извештавао о активностима у кабинету министра полиције Србије Небојше Стефановића, кадровским променама, стању у служби, као и полицијским акцијама на терену.

Прикупљене информација, како се наводи, директно је предавао оперативцима ЦИА, а већ дуже време био је под присмотром. Извор наводи да су још неки држављани Србије уплетени у овај „агентурни ланац“ и да се контраобавештајне активности неће завршити на овом случају, као и да се проверавају контакти и са другим страним обавештајним службама.

Прочитајте још:  КОРАК ИСПРЕД СВИХ: Руси представили ново оружје, Систем “Мурманск БН“ (ВИДЕО)

ХЕРОЈ НОВОРУСИЈЕ: Погинули српски добровољац биће сахрањен уз све почасти у ДНР!

ЗА ОСКАРА: Вучић се издерао на градоначелника Ниша! (ВИДЕО)

СКАНДАЛ У ХРВАТСКОЈ: Отварају министарство за “ДОМ СП“

Извор: Спутњик