Иако је опозиција првобитно најавила да је протест организован са циљем да се каже „не“ насиљу, објаве на друштвеним мрежама указују на супротно.

Подсетимо, протест је био организован под називом „Србија против насиља“, а организатор протеста Срђан Миливојевић носио је транспарент којим је поручио да је главни разлог и захтев протеста смена председника Александра Вучића.

Он је на свом Твитер налогу потом поставио видео-снимак, уз текст: “Огроман број грађана одазвао се позиву опозиционих странака”.

На ту објаву добио је и негативне коментаре корисника Твитера, а у једном се каже „Уффф какав фаул. Бриши ово Срђане…“

Лист Ало подсетио је да је Миливојевић прве пословне успехе постигао трговином свињама, након чега је ушао у политику и то у покрет „Отпор“, а потом је био на листи За европску Србију (ЗЕС) на основу које је постао посланик.

Хвалио се, како се наводи даље, да је једном спрејом исцртао песницу на згради полиције у Kрушевцу и да је то уплашило полицајце, што су пренели Питер Акерман и Џек Дувал у својој књизи о ненасилним побунама.

Након промена 5. октобра 2000, основао је маркетиншку агенцију Редизајн. 2004. постаје члан Демократске странке, која га убацује у Главни одбор, а на изборима 2008. постаје и народни посланик на листи ЗЕС-а. Да не би био у сукобу интереса, он је тада угасио агенцију Редизајн

Међутим, један мање познат детаљ о Миливојевићу изнела је Милица Николић, које ја јавности открила да је он наводно токон НАТО бомбардовање постављао локаторе по Србији.

Оставите Коментар