Косовска Митровица и град Београд биће братски градови, договорено је данас на састанку заменика градоначелника Београда Горана Весића и председника Привременог органа Општине Косовска Митровица Александра Спирића.

Како преноси радио Северна Митровица, Повеља о братимљењу биће потписана на Дан Општине 23. новембра у Косовској Митровици.

Додаје се да град Београд финансира и изградњу парка у центру Косовске Митровице у вредности од 11 милиона динара, који је недавно обишао и сам Весић, а у току је и изградња стамбене зграде у Микронасељу у вредности од 42 милиона динара, која се такође финансира из буџета Београда.

Председник Александар Спирић изразио је велику захвалност руководству града Београда у име грађана Косовске Митровице и истакао важност оваквих инвестиција за опстанак Срба, али и лепшу и уређенију Косовску Митровицу.

  • Очи свих нас у Косовској Митровици упрте су у Београд и сваким даном се доказује колико је та подршка важна и колики је ослонац свим Србима како овде, тако и у осталим местима на Косову и Метохији – рекао је Спирић.

Оставите Коментар