Некадашњи репрезентативац Хрватске, Горан Шпрем присетио се Светског првенства из 2005. године и искористио прилику да „пецне“ Србију
Шпрем се присетио меча из 2005. године, када је Хрватска савладала Србију и Црну Гору са 24:23 у у групној фазли Светског првенства у Тунису.

СЦГ је тада предвођена Ратком Николићем, Арпадом Штербиком и Жикицом Милосављевићем завршила као пета на првенству, док су се Хрвати окитили сребром.

На питање или боље рећи констатацију новинара да је „Хрватска уништила српски рукомет“ Шпрем је дао потврдан одговор.

  • Јесте… Уколико они победе нас, у полуфинале иду Норвежани и Срби. А ми са победом одлазимо заједно са Шпанијом. То је фактор среће… ‘Фулао’ сам, промашио сам шут на 20 секунди пре краја и нашег вођства – рекао је некадашњи репрезентативац Хрватске за „Инкубатор“.
  • Срби имају последњи напад… Драган Суџум је био у прилици, али је Шола одбранио. Одбрана је била таква да је више имао среће, него што је била квалитетна одбрана – додао је он.

Kако каже Шпрем, тада је могло све да се окрене.

  • Да су Срби тада постигли гол њихов рукомет би можда кренуо на горе, а наш доле… Нису и остали су на том нивоу. Изузев шампионата у Швајцарској, њих није било више нигде – казао је он.

Ипак, треба подседтити Шпрема да је Србија на Европском првеству 2012. године преко Хрватске стигла до сребра.

Оставите Коментар