Пулмолог и педијатар др Бранимир Несторовић изјавио је да смо се брзо привикли на захтеве епидемије која подразумева стално ношење маске.

“Ухватим себе како проверавам да ли сам понео маску. То је постала нова нормалност. Не свиђа ми се тај израз. Нормално је нормално”, каже он.

Истиче да је на делу политичка криза.

“Америка као најмоћнија земља света је најбољи пример да видимо како се пандемија користи у политичке сврхе. Видите Трампа који не носи маску никада и Бајдена који је носи и најављује вакцинацију и затварање”, поручио је Несторовић.

Осврнуо се на појаву нових сојева вируса у Европи.

“Не може да буде опаснији. Вируси када мутирају губе на снази. Ова епидемија се не понаша по правилима струке. Епидемија, а да ли је и вирус то је друго питање. Клиничка слика је бизарна, нема таквог вируса”, рекао је.

Поново је споменуо фокусирани приступ који би подразумевао пружање боље неге тешким пацијентима, док би се лакши пуштали кући.

Залаже се за релаксирање мера.

“Када доносите мере, тешко је донети парцијалне мере. До 17 часова, до 20 часова све је то блесаво. Има пуно нелогичности”, сматра Несторовић.

Објаснио је случај Мила Ђулановића који има обострану упалу плућа, али је негативан на коронавирус.

“Од самог почетка смо знали да тај тест није поуздан. Тест има доста лажно позитивних и лажно негативних. Све зависи како узмете узорак. Негативни тест не значи да нисте заражени”, закључио је.

Оставите Коментар