Члан Председништва СНС Горан Весић изјавио је данас да је очекивао да ће бити различитих реакција око споменика Стефану Немањи, али не и претњи које су уследиле на Твитеру где, како је додао, извесни Драган Поповић, прети да ће споменик дићи у ваздух.

– Ако изграде оно чудо код железничке, нек“ је Немањић по сто пута, има вала да лети у ваздух кад падне власт – написао је Драган Поповић на Твитеру.

Весић је, гостујући на Студију Б, рекао да је Поповић споменик Стефану Немањи упоређивао и с мушким полним органом.

– Они нису против споменика Стефану Немањи зато што мисле да не одражава оно што је он био, већ су против споменика Стефану Немањи уопште. Они очигледно мисле да Срби не треба да имају споменик оснивачу српске државе, већ можда Адему Јашарију? Били су против споменика цару Николају, споменика Зорану Ђинђићу који је иницирао председник Србије Александар Вучић јер сами нису били способни да га подигну, против су и предлога за споменик краљу Александру – рекао је Весић.

Радови на споменику, Фото: telegraf.rs
Радови на споменику, Фото: telegraf.rs

– Они вероватно мисле да Срби треба да се одрекну своје историје и да оснивач српске државе не треба да има свој споменик. Прошло је 800 година како нисмо добили тај споменик и сада када је дошао један председник (Александар Вучић) који сматра да он треба да се подигне, појави се неки Драган Поповић који би такав споменик дизао у ваздух. То говори да они нису само против Вучића и власти већ против Србије – рекао је Весић.

Он је истакао да нико неће дизати у ваздух споменик Стефану Немањи, да то могу да раде можда негде другде, али да се то у Србији радити неће.

Фото: gradnja.rs
Фото: gradnja.rs

– Уместо да сви будемо поносни што ћемо добити споменик оснивачу српске државе и што се уређује Савски трг, добијемо људе који су опозиција свему што се договори – додао је заменик градоначелника Београда.