Будвани су се у великом броју окупили испред зграде Полиције протестујући против бруталног хапшења градских функционера који су јутрос приведени уз примену невиђене силе.

Градоначелник Будве Марко Царевић и председник Скупштине општине (СО) Будва Kрсто Радовић пуштени су на слободу и појавили су се пред окупљеним народом испред Општине Будва око 15 сати.

Царевић, који се појавио са гипсом на нози, је казао да су ослобођени кривичне одговорности. Сви су пуштени, осим његовог сина који је, како наводе Вијести, наводно напао службено лице.

Ни киша која је почела да пада није отерала окупљене грађене са протеста који се преселио испред зграде Општине у коју су ушли „нови функционери“.

На позив бившег градоначелника Драгана Kраповића, који је окупљенима рекао да је бес народа „погрешно усмерен ка полицији уместо на власт која је ушла у зграду општине“, окупљени су се окренули ка Општини Будва, чије се седиште налази у непосредној близини Полиције.

Полиција је у Будви привела 23 особе због „спречавања полицијских службеника у вршењу службене радње“.

Из зграде Полиције су изведени су градоначелник и председник Скупштине Будве Марко Царевић и Kрсто Радовић и полицијским возилом одвезени, претпоставља се у Тужилаштво.

Они су изведени на споредни улаз а посебну забуну унела је полиција која је у том тренутку ставила гас-маске. Портал Ин4с.нет међутим наводи да су одвезени у рисанску болницу.

Kако је за Kурир потврдила Милена Лубарда Маројевић директорка ЈУ Град театар из Будве, која је међу окупљеним народом испред Полиције, ситауација у граду је веома напета. Од раног јутра, како је навела, свуда по граду је распоређена полиција, паркирана су велика специјална возила и марице.

„У Будви је тренутно на делу утервиање „демократије“ пендрецима и то само пар месеци уочи избора. Ово што се јутрос десило са хапшењима је прекрајање изборне воље грађана које се завршило насиљем чији крај још не видимо. За све нас Будване је највеће питање зашто се није могло сачакати пар месеци до избора, да се нариод изјасни на демократскл начин“ истакла је за Kурир.рс Милена Лубарда Маројевић.

„Не дамо светиње, не дамо светиње!“ орило се испред зграде Полиције у Будви.

Међу окупљенима посебну пажњу је привукла и једна старија госпођа у црнини која је уплакана молила полицајце да се „дозову памети“ и подсетила да су „људи некада старадали за Христа и опет ће“.

--

Leave a Reply